luni, 13 decembrie 2010

Foaie de cort

Ai o defecţiune la maşină, ai rămas fără combustibil; vremea ți se împotrivește vînt, ploi, ninsori, sau poate vrei sa transporţi o greutate de unul singur, vrei sa faci un adăpost și nu ai cu ce; scăparea poate sa vină de la foaia de cort un lucru foarte util, multifuncțională și la îndemînă zic eu.

Am sa va prezint o foaie de cort militară fabricată din bumbac cîntărind în jur de 1,5 kg; (putin invechita in comparatie cu materialele moderne care apar mai nou) mie mi se pare ori cum foarte faină și utilă . Pe la munca o folosesc să transport tot felul de chestii dar o am și gata de iesire în raniţă. Se poate folosi cu simplitate ca pătură pentru dormit, perelină, încroparea unui adăpost, mascare, etc.


Doua șireturi la cele doua colţuri ajuta la realizarea capișonului de la viitoarea perelină.



Nu au uitat sa îi pună și doua buzunărele la fel de utile, poziționate sub deschizătura pentu mînă.



Colţul de jos lam prins la mijloc în doi dintre cei patru nasturi. Aici poţi sa prinzi și partea cealaltă realizînd astfel un hamac numa bun de dormit, colţurile au un ineluș din metal de care poţi ancora viitorul hamac; va amintesc ca materialul este foarte foarte rezistent ceea ce va sustine greutatea unui om fără probleme.





Cam așa arată perelina realizată; pe margine ai patru nasturi permițînduți o prindere fermă de sus pînă jos ferindute astfel de vînt .



E buna și la vînătoare (pentru cei interesaţi) la mascare, deci ce mai doreşti? numa bună pentru iesiri mereu alături de tine, în maşină sau în rucsacul de Hoinareală gata de întrebuinţare.


Nu doresc sa spun ca acesta e singurul model de foaie și cel mai bun; veţi întîlni multe altele asemănatoare și chiar mai bune, vreau doar să subliniez utilitatea ei și uşurinţa de a o folosi în anumite scopuri. O astfel de foaie chiar nu strica pe lîngă casa omului harnic și pus pe drumuri. Spor în toate și sa auzim numai de bine.

Niciun comentariu: